به گفته دکتر حسین دباغیان متخصص قلب و عروق (ghalbe-salamat.com) با توجه به اینکه ورزشکاران دارای سبک زندگی سالمی هستند، اغلب این تصور وجود دارد که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی نمی باشند. در صورتی که ورزشکاران حرفه ای نیاز ویژه ای به مراقبت از قلب خود دارند؛ زیرا قلب این افراد نسبت به افراد عادی فشار بیشتری را تحمل می کند. بسیاری از بیماری های قلبی در شرایط عادی بروز پیدا نمی کنند، اما زمانی که فشار روی قلب از حد معینی فراتر رود، آن بیماری ها بروز پیدا کرده و می تواند برای فرد خطرات زیادی ایجاد کند. به همین دلیل است که ورزشکاران نیاز به معاینات تخصصی مداوم قلب دارند تا از خطرات بیماری های قلبی در امان باشند.

مشکلات قلبی که می توانند ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهند

چندین مشکل قلبی وجود دارند که می توانند افراد ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهند. موارد زیر برخی از انواع رایج آن ها هستند:

بیماری قلبی مادرزادی:

این موارد با نام نقص های مادرزادی قلب نیز شناخته شده و شامل ناهنجاری های هستند که از زمان تولد در ساختار قلب وجود دارند. نزدیک به یک چهارم نوزادان به وجود سوراخی در قلب خود دچار هستند. این نقص ممکن است بدون علامت بوده یا در آینده منجر به بروز مشکلاتی شود.

بیماری های قلبی وراثتی:

بیماری عروق کرونری می تواند به صورت وراثتی در خانواده ها وجود داشته و به نارسایی قلبی، سکته مغزی یا حمله قلبی منجر شود. برخی اختلالات قلبی همچون آریتمی و کلسترول بالا نیز می توانند به صورت وراثتی باشند.

آریتمی ها:

آریتمی به ضربان غیر طبیعی قلب گفته می شود که می تواند بسیار سریع، بسیار آهسته یا نامنظم باشد. آریتمی ها می توانند به دیگر مشکلات قلبی منجر شده و افراد تمامی سنین از جمله نوزادان، جوانان، بزرگسالان، میانسالان و سالمندان را تحت تاثیر قرار دهند.

فشار خون بالا (هایپرتانسیون):

فشار خون بالا رایج ترین بیماری قلبی عروقی در میان ورزشکاران و افراد فعال از نظر فیزیکی به شمار می آید. این بیماری معمولا در اوایل بزرگسالی شروع شده و با افزایش سن بر شیوع آن افزوده می شود. این موارد تنها برخی از مشکلات قلبی هستند که امکان دارد ورزشکاران را به خود مبتلا کرده یا تحت تاثیر قرار دهند. در حالی که داشتن رژیم تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی می تواند خطر ابتلای فرد به بیماری های قلبی را کاهش دهد اما امکان دارد ورزشکاران به دلیل سن، سابقه خانوادگی یا عوامل دیگر هنوز هم در معرض ابتلا به مشکلات قلبی باشند.

ایست قلبی ناگهانی در ورزشکاران (SCA)

ایست قلبی ناگهانی هنگامی بروز می دهند که مشکلات الکتریکی در قلب سبب ایجاد ضربان به شدت سریع و اختلال در جریان خون شوند. در نتیجه این وضعیت، قلب توانایی پمپاژ خون به اندام های حیاتی بدن را از دست خواهد داد. در صورتی که این مشکل به سرعت درمان نشود، ایست های قلبی ناگهانی ظرف چند دقیقه می توانند به مرگ های قلبی ناگهانی منجر شوند.

 

 

 

ایست قلبی ناگهانی عامل اصلی مرگ در ورزشکاران جوان است. احتمال ابتلا به ایست قلبی ناگهانی در ورزشکاران جوان از جمله دانش آموزان دبیرستان و دانشجویان دانشگاه نسبت به همسالان غیر ورزشکار خود بیش از ۲ برابر است. در پایین چندین نکته کلیدی در زمینه مرگ قلبی ناگهانی در ورزشکاران جوان بیان شده است:

·        میانگین سن ابتلا به مرگ قلبی ناگهانی در ورزشکاران جوان ۱۷.۵ سال است.

·        ۹۰ درصد قربانیان مرگ قلبی ناگهانی مردان هستند.

·        بیش از دو سوم ورزشکاران جوانی که به صورت ناگهانی دچار مرگ شده اند بازیکنان فوتبال یا بسکتبال بوده اند.

·        در حالی که ایست قلبی ناگهانی می تواند بدون هشدار قبلی بروز دهد اما علائم آن می توانند شامل غش کردن در حین فعالیت فیزیکی، سابقه خانوادگی مرگ قلبی ناگهانی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه شوند.

درمان اختصاصی ورزشکاران مبتلا به بیماری قلبی

غربالگری سلامت قلب، پیشگیری و انجام بررسی های دوره ای جهت سالم نگه داشتن قلب و تشخیص هر چه سریع تر بیماری های قلبی ضروری هستند. متخصصان به ورزشکارانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند توصیه می کنند که با متخصص قلب م کنند. ورزشکار با انجام این اقدام می تواند زندگی خود را نجات داده و بیماری قلبی را قبل شروع متوقف کند.


دنیای پزشکی و سلامت قلبی ,ورزشکاران ,بیماری ,تواند ,ایست ,توانند ,قلبی ناگهانی ,ایست قلبی ,بیماری قلبی ,ورزشکاران جوان ,مشکلات قلبی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

شرکت افشار همسرداری | آیین همسرداری هزینه بازسازی خانه | ویرا معماری آوای عشق تور خارجی | بلیط هواپیما | رزرو هتل | گلفام سفر تخفیف ویژه میکروبلیدینگ و میکرو پیگمنتیشن اینجا همه چی هست